Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij

Nadat Kim-Lian van der Meij als klein meisje kennismaakt met de showbizzwereld tijdens haar deelname aan de Mini-Playbackshow, is ze niet meer weg te slaan uit de spotlights. Fotoshoots en modeshows maken al snel plaats voor acteeropdrachten, als zij gevraagd wordt voor verschillende televisieseries zoals Kees&Co, Costa en Onderweg naar Morgen. De lange lijst met producties wordt niet alleen aangevuld met series als De TV-Kantine en Dokter Tinus, maar ook met filmtitels waaronder Apenstreken, Hartenstrijd en Just Say Yes!

Ook als zangeres timmert Kim-Lian al op jonge leeftijd flink aan de weg. Zij brengt verschillende albums en singles uit, waaronder Teenage Superstar en Kids in America, waarmee zij de hitlijsten bestormt en optreedt in binnen- en buitenland. Daarnaast bouwt zij aan een indrukwekkende musicalcarrière. Zo vertolkt zij rollen in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?, Doe Maar!, Fame, Footloose, Legally Blonde, Daddy Cool en Shrek de Musical. Haar musicalprestaties leveren haar zeven nominaties op, onder andere voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Haar doorbraak als presentatrice komt met het populaire kinderprogramma Kids Top 20, waarvoor zij in 2003 de Gouden Stuiver ontvangt voor Beste Jeugdprogramma. Naast de presentatie van grote liveshows zoals Het Gouden Televizier-Ring Gala en de internationale finale van het Junior Eurovisiesongfestival volgen vele andere programmatitels, waaronder Beat It, Popster, De Nationale Tweelingtest, Junior Dance, Strictly Come Dancing en Thank You For The Music.

Ondanks haar emigratie naar Zweden is Kim-Lian niet meer weg te denken van het Nederlandse scherm. In 2022 weet zij de finale te halen van het populaire programma Wie is de Mol?. In datzelfde jaar zet zij een indrukwekkende vertolking neer van Maria Magdalena in The Passion en start zij met het nieuwe KRO-NCRV programma Zin in Morgen dat zij tot op heden presenteert. In 2023 zal Kim-Lian te zien zijn in de nieuwe speelfilm De Grote Kerstfilm: Het verhaal van Driekoningen die op 13 december in première zal gaan.

Aanvraag voor Kim-Lian? Neem direct contact op.