Tygo Gernandt

Tygo Gernandt

Tygo Gernandt

Tygo Gernandt werft in 1996 bekendheid door zijn rol van Dennis Hulshof in de populaire televisieserie Fort Alpha. Daarna volgen rollen in televisieseries als 12 Steden-13 Ongelukken, Combat, Het Schnitzelparadijs, Dokter Tinus, Circus Noël en Baantjer elkaar snel op. Vanaf 2018 is Tygo twee seizoenen te zien in de populaire Netflix serie The Last Kingdom.

Voor zijn legendarische rol van Maikel Verheije in de film Van God Los wint Tygo een Gouden Kalf voor Beste Acteur en voor zijn rol in Het Schnitzelparadijs een gedeelde Gouden Kalf voor Beste Bijrol. Een Rembrandt Award Beste Acteur mag hij in ontvangst nemen voor zijn rol in Bloedlink. De lange lijst aan filmtitels wordt in 2020 aangevuld met de kinderfilm De piraten van hiernaast en de romantische komedie Casanova’s.

Tygo Gernandt doet in 2020 voor de tweede keer mee met het televisieprogramma Wie is de Mol? In dit jubileumseizoen weet hij de finale te halen. Voor de EO maakt hij de documentaireserie Tygo in de GHB, Tygo in de psychiatrie en Tygo in de jeugdcriminaliteit. Voor The Passion 2021 kruipt Tygo in de huid van Pilatus met een indrukwekkende vertolking van het nummer ‘Zwart Wit’. Met zijn zangkwaliteiten weet hij in datzelfde jaar de finale te behalen van The Masked Singer.

In 2022 is Tygo Gernandt onder andere te zien in de politieserie Flikken Maastricht als de huiveringwekkende crimineel Eddie en in de bioscoopfilms Bon Bini Holland 3 en De Piraten van Hiernaast deel 2.

Ook is Tygo regelmatig te horen als stemacteur en te boeken als voice-over.

Instagram

Aanvraag voor Tygo? Neem direct contact met ons op.