Tygo Gernandt

Tygo Gernandt

Tygo Gernandt

Tygo Gernandt werft in 1996 bekendheid door zijn rol van Dennis Hulshof in de populaire televisieserie Fort Alpha. Daarna volgen rollen in televisieseries als 12 Steden-13 Ongelukken, Combat, Het Schnitzelparadijs, Dokter Tinus, Circus Noël en Baantjer elkaar snel op. In 2018 is Tygo te zien in de Netflix serie The Last Kingdom.

Voor zijn legendarische rol van Maikel Verheije in de film Van God Los wint Tygo een Gouden Kalf voor Beste Acteur en voor zijn rol in Het Schnitzelparadijs een gedeelde Gouden Kalf voor Beste Bijrol. Een Rembrandt Award Beste Acteur mag hij in ontvangst nemen voor zijn rol in Bloedlink. De lange lijst aan filmtitels wordt in 2020 aangevuld met de kinderfilm De piraten van hiernaast en de romantische komedie Casanova’s.

In 2020 is Tygo Gernandt voor de tweede maal kandidaat in het televisieprogramma Wie is de Mol? In dit jubileumseizoen weet hij de finale te halen. Voor de EO maakt Tygo de documentaireserie Tygo in de GHB en Tygo in de psychiatrie. Een vervolg op deze documentaireseries zal 2021 op televisie te zien zijn.

Ook is Tygo regelmatig als stemacteur te horen en te boeken als voice-over.

Instagram

Aanvraag voor Tygo? Neem direct contact met ons op.